Kimberley Galenkamp

Ik werkte in loondienst, mijn bedrijf als oudercoach groeide en mijn kinderen waren jong: 0 en 2 jaar..

Blijkind - Negenmaandenbeurs - 17 februari-09

Ik ben altijd al ambitieus geweest. Ik was 16 jaar toen ik begon aan mijn HBO studie en 20 jaar toen ik met mijn diploma op zak fulltime ging werken op de Zuidas in Amsterdam. In de tussentijd bleef ik leren: van Russische les (ik werkte voor een Russische organisatie) tot aan een volledige opleiding tot Ouder- en kindercoach en Mindfulness trainer. Mede door dat laatste ontstond in 2021 mijn bedrijf als oudercoach, waar ik ouders met jonge kinderen hielp met opvoedkundige vraagstukken. 

In 2020, werd ik moeder van een zoon. 2 jaar later mocht ik het nog een keer meemaken: mijn dochtertje werd geboren. In die tijd groeide mijn bedrijf waar ik ouders coachte naar meer harmonie thuis, en werkte ik ondertussen zelf nog 32 uur in loondienst ‘daarnaast’. Het was veel.

In de periode van 2020 tot 2022 verhuisde we daarnaast ook nog eens twee keer naar ‘klushuizen’ en bleef voor er voor mij altijd 1 prioriteit hoog op 1 staan: mijn gezin. 

Ik ging daarom noodgedwongen op zoek naar manieren om balans te krijgen. Mijn klanten zagen dit ook en dat bracht een verschuiving met zich mee…

Waar ik tot dan toe ‘alle’ ouders coachte met opvoedkundige vraagstukken, coachte ik vanaf dat moment alleen nog maar ouders die – net als ik – ambitieus zijn, hun gezinsleven belangrijk vinden en gaan voor rust en balans in zowel werk als privé. Vanuit mijn expertise op het gebied van gedrag en emoties van jonge kinderen én vanuit mijn eigen ervaring in het creëeren van een fijne balans voor jezelf als hardwerkende ouder was de 2.0 versie van mijn bedrijf ontstaan. 

Ondertussen werkte ik alleen wel nog steeds 32 uur voor een organisatie, waar ik het ook erg naar mijn zin had. Daar moest verandering in komen. Ik wist immers ook: dit houdt geen mens jaren vol. 

Ik ging in gesprek met mijn werkgever en wist: over 6 maanden laat ik deze baan los en ga ik mij volledig focussen op mijn bedrijf. Deze einddatum bracht nieuwe mogelijkheden met zich mee…

Spreker over opvoeden

Vanaf dat moment coachte ik niet alleen maar ouders, maar ging de focus ook richting bedrijven. Ik zag immers van heel dichtbij hoeveel moeite ouders hebben met het behouden van een balans nadat hun kindje geboren was.

Ouders gaven aan: “Ik ga denk ik een andere baan zoeken, want dit valt niet te combineren” of “Ik moet mij wel ziek melden, want ik trek dit niet langer”. 

Inmiddels ligt deze periode alweer een tijdje achter mij en werk ik volledig als oudercoach en trainer binnen de leukste organisaties. Deze ouders help ik naar meer rust en balans, en de organisaties zien het terug in hun verzuimcijfers, besparen flinke kosten, behouden het grootste talent en creëeren een cultuur waar iedereen graag wilt werken.

Dat ik nu zoveel impact kan maken, waarin mijn grootste passies gecombineerd worden: rust en balans creëeren en het ouderschap (het gedrag en de emoties van je kindje leren begrijpen) is een droom die uitkomt. 

Omdat ik jou graag beter leer kennen, hierbij ook alvast wat leuke persoonlijke weetjes over mij:
Ik ben moeder

Mijn zoon is 4 jaar en mijn dochter is 2 jaar oud. Ik vind het ouderschap het mooiste en tegelijkertijd uitdagendste wat er is en mijn kinderen staan altijd op nummer 1.

Ik ben introvert

Dit verwachten niet veel mensen van mij, ik sta immers graag op het podium en als ik over mijn werk vertel spat het enthousiasme ervan af. Maar als ik dan thuis ben, ben ik ook graag alleen. Ook hierin heb ik een duidelijke balans nodig voor mijzelf :-).

Ik ben ambitieus

Persoonlijke ontwikkeling is helemaal mijn ding. Ik geloof erin dat je nooit te oud bent om te leren en ik zie ook voor mijzelf veel meerwaarde in het hebben van bijvoorbeeld een goede coach.

Ik ben een familiemens

Mijn huidige gezin staat op 1, en ook mijn ouders en zusje spreek ik nog dagelijks. We gaan zelfs nog graag met elkaar op vakantie. Zo gezellig! En dit doen we niet alleen met mijn ouders, maar ook met mijn schoonouders.

Onder andere gezien bij:

Negenmaandenbeurs spreker
Spreker bij RAI Amsterdam

Officiële biografie

Kimberley Galenkamp is een ervaren trainer en coach voor ambitieuze ouders met jonge kinderen. Ze staat geregeld op verschillende podia als spreker, waaronder tijdens de Negenmaandenbeurs in RAI Amsterdam. Daarnaast verschijnt ze in diverse media, zoals bij o.a. Ouders.nl, Ouders van Nu, Famme, J/M Ouders en meer.

Kimberley helpt ouders succesvol met het creëeren van een fijne balans tussen werk en privé, en ze heeft een expertise op het gebied van gedrag en emoties van jonge kinderen. Deze combinatie zorgt er voor dat ouders op werk hun ambities waar kunnen maken, daadwerkelijk kunnen ontspannen en thuis volop kunnen genieten van hun gezinsleven.